27 Mayıs 2015 Çarşamba

istiridye mantarı

Yurt dışında farklı hastalıkların tedavisinde kullanıldığı biline istiridye mantarı doğal antibiyotik olma özelliğindedir. Doğada da nemli bölgelerde çok fazla bulunabilen bu çeşidin kültür yetiştiriciliği de yapılmaktadır. Belirli teknikler ve uyulan standartlar ölçüsünde yüksek verim de sağlanabilmektedir.

            Depolarda yapılan kültür yetiştiriciliğinde iyi havalandırılması önemli bir püf nokta olacaktır. İstiridye mantarı üretiminde ilk aşama kompost hazırlama olmakta ve 20 gün kadar sürebilmektedir. Sonrasında bir hafta pastörizasyon süresi bulunmakta ve misel ekimi ile üretim aşamasında yapılması gerekenler tamamlanmaktadır. 15 gün süren bu gelişme evresinin ardından, 20 gün kadarda yetiştirme odalarında mantarlar yetişme sürecini tamamlayacaktır. Kompost satışı bu mantarın ilk yetiştiği evre için gerekli hazırlık olacaktır.

 

            İstiridyemantari.web.tr adresinde mantarın üretimi, satışı, üretim aşamasındaki gıda teknikler de incelenebilir. Zehirli mantarlarının da var olan mantar çeşitliliği içerisinde çok fazla bir alan kapladığı düşünülürse en masumları arasında yer alan istiridye, havalandırma alanında gösterilen özen ve kompost alanında kullanılan bileşenlerin doğru oranlarda olması ile verimli üretim imkanları ortaya çıkacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder