8 Mayıs 2015 Cuma

Ankilozan Spondilit

Behçet Hastalığı, rehabilitasyonu ihmal ettiğinde bir hayli mevzuya kapı aralar. Bu mevzuların başında ilerleyen göz bozuklukları gelir. Birkaç sene içinde gözdeki iltihapla birlikte körlük ortaya çıkabilir.

Nörolojik mevzular da rehabilitasyondan kaçan Behçet hastalarını bekleyen neticelerden biridir. Felç, kişilik bozuklukları ve menenjit gibi problemler görülebilir.

Behçet hastalığı için kabul görmüş tek test paterji testidir. Steril tuzlu su çözültesinin cilt altına enjekte edilmesi ya da steril iğne ile cildin delinmesi ardından 24-48 saat sonra bir papül (kızarık küçük kabartı) ya da püstül (sivilce benzeri baş veren kızartı) oluşması testin pozitif olduğunu gösterir. Testin sıhhatli olması için paterji testinin aktif Behçet semptomları görüldüğü zaman yapılması şart değildir. Paterji testi hastalığı süresi, şiddeti ya da diğer yakınmaların varlığı ile ilişki göstermez, bir sefer pozitif bulunduğu zaman tekrar pozitif bulunmayabilir.

Bizlerde behçet hastalığıromatizma tedavisiankilozan spondilit gibi konularda sizleri bilgilendiriyor, yapmanız gerekenleri sizlere anlatıyoruz. Web sitemiz olan seldaoktem.com adresinde her türlü bilgiye erişebilirsiniz. Yalnızca bu hastalıklar değil daha bir hayli hastalık ile ilgili sizlere yardımcı olmamız için internet sitemizi ziyaret ediniz. 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder