26 Mayıs 2015 Salı

bilişim suçları yasaları

 

            İnsanların özgürlükleri başkasının haklarına zarar verdiği anda kısıtlanmalıdır. Toplumda çatışmaların önlenmesinde belirli kurallar ve yasalar bulunur. Ve her vatandaşın haklarının eşit olarak korunması amaçlanır. En kontrolsüz alanların başında internet ortamı gelmekte ve bilişim suçları ile ilgili düzenleyici yasalar sayesinde vatandaşların kişilik hakları korunmaya çalışılmaktadır.

            Avukatlar mağduriyetler yaşandığı anlarda anında devreye girerek, vatandaşlarının siper saldırılar karşısında daha fazla zarar görmesini yasaların verdiği güçle engelleyebilmektedir. İnternet avukatı da bu alanlarda yaşanan özel hayatın ihlali, itibar koruma, Google’dan haber silme gibi işlemlerle hizmetler vermektedir. Bilisimavukati.org sitesi bu alanda siper saldırılarla ilgili önemli hizmetler vermekte, kişilerin itibarlarının zedelenmemesi için çok hızlı bir şekilde Google dan içerik de kaldırabilmektedir.

 

            Yasalarla sağlama alınmış bu haklar, vatandaşların yapacakları başvurularında prosedürlere takılmadan işlemlerini tamamlamasını sağlamaktadır. İş hukuku içerisinde yapılan düzenlemeler ile bu haklar tüm vatandaşlara tanınmış durumdadır. Yalan- yanlış bilgilerin gerçekmiş gibi lanse edilerek vatandaşların kişilik haklarına zarar vermesi bu şekilde engellenmeye çalışılmıştır. Ancak paylaşımların sanal ortamda varlık göstermesi ile anlaşılabilen bu durumlar, uzayan prosedürlere vatandaşların maruz bırakılmadan olumsuzluklar engellenebilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder