1 Mart 2015 Pazar

İso 9001 Belgesi Nasıl Alınır ?

Ticaret, ülke ekonomilerini kalkındıran en ehemmiyetli sektör olmakta, ancak alanı bu kadar geniş olan bu sektör belirli rizikoları ve su istimalleri beraberinde getirmektedir. Kalite ve güvenlik alanında oluşturulan dünya standartları firmalar için balans oluşturmaktadır. www.yukselenpatent.com İSO dokümanlarında kalite ve güvenlik standartlarına uygunluk çalışmaları için destek hizmetler sunmanın yanında iş güvenliğinden itfaiye raporlarına kadar pek çok alanda mevzuatlar çerçevesinde çalışmalar ortaya çıkarmaktadır. Bunlardan biri olan İso 27001 dokümanı iş güvenliği alanında riziko değerlendirmeleri yaparak ihtiyaç duyulan ehemmiyetler aldıran özellikler içermektedir. Bu sayede daha güvenli iş ortamları oluşmaktadır.
  Firmalar bu doküman ile müessesesellik kazanabilmekte, İso 27001 belgesinin yararları arasında müessesesellik haricinde başarılı risk idareleri ile sistematik bir çalışma düzeni ele geçirilecektir. Her iş yerinde belli oranlarda riskler bulunmakta, inşaat alanları ve maden alanları hayati tehlikenin en fazla olduğu alanlar arasında bulunmaktadır. Yüksek ses altında veyahut daimi ayakta çalışan personellerinde sıhhatleri konusunda negatiflikler ortaya çıkabilmekte, firmalar bu vesika ile yakaladıkları standartlarla güvenli çalışma ortamı oluşturduklarını belgelendirmektedir. İso 27001 vesikası nedir meselenin yanıtı da bu riziko etkenlerinin hesaplanması ile alınan önlemlerin firmaya sağladığı müessesesellik olarak değerlendirilebilmektedir.
iso 27001


  İso 9001 vesikası de daha çok üretilen ürün veya sunulan hizmetlerin kalitesinin var olan standartlara uygunluğu ile firmalara verilebilmektedir. Uluslar arası standardizasyon örgütünün yetki verdiği müesseseler tarafından verilmektedir. Bu standartlara uygunluk içeren firma yapınız ile dünya çapında firma olabilme olanağı ele geçirilmektedir. İso 9001 vesikasını kimler alabilir başlığı altında hudut bulunmamakta küçük-orta-büyük boy tüm işletmeler yapılarını bu standartlar çerçevesinde oluşturmaları ile pazar hisselerini artırabilmektedir. Bu standartlar fiyatların azalmasında tesirli olduğu gibi firma prestiji açısından da genel-geçer kaidelerle sabitlenmiş ehemmiyetli bir kaidedir. İso 9001 vesikasının yararları arasında firmanın artan çalışma verimleri ile yüksek karlılıklar ele geçirmesi gösterile bilmektedir. Firmalar artan iletişim kaynakları ile her alanda daha fazla rakiplerle aynı alanda hizmetler vermektedir. Seçenek edilebilirlik içermesi açısından kalite ve güvenlik standartlarının bulunduğu çerçeveler içerisinde bulunması ehemmiyetli başlıklar arasında bulunmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder