25 Mart 2015 Çarşamba

Hastalık Belirtileri Nelerdir ?

Bazı hastalık belirtileri, kişinin farkına varmamasına rağmen gittikçe kendini göstererek büyük sorunlara yol açmaktadır. Çocuk felci tek tek olgular halinde görülebildiği gibi büyük salgınlara da neden olabilen bulaşıcı hastalıklardan biridir. Salgınların çoğu yaz ve hazanın ilk aylarında görülür. Dünyanın her tarafında, bilhassa aşıları düzenli olarak uygulanmayan bölgelerde sık görülür. Ateş, baş ağrısı, kusma, karın ağrısı, ense sertliği ile başlayan ve birkaç gün içinde felçlerle sonlanan bir hastalıktır.
Bazı hastalıkların nasıl tedavi edilir, uzun bir araştırma sonrası iyi bir doktor denetiminde yapılmaktadır. 

Çocuk felci virüsü hastaların dışkıları ile atıldığından açık kanalizasyon ve tuvaletler çok tehlikelidir. İçme veyahut kullanma sularına bunların karışması bulaşmayı kolaylaştırır. Hastalık etkeninin vücuda girmesinden sonra bir takım hazırlayıcı faktörler hastalığın seyrini etkilerler ve ağır felç şekillerinin görülmesine kapı aralarlar. Bunlar; aşırı yorulma, soğuk algınlığı, diş çekimi, bademcik operasyonları, ilaç enjeksiyonları enjeksiyon şeklinde aşı uygulamaları gibidir, bu yüzden bu tür rehabilitasyon şekilleri ve enjeksiyon şeklinde aşılamalar yaz aylarında zaruri olmadıkça yapılmamalıdır.

Bizlerde sizler için web sitemizde hastalık belirtilerinasıl tedavi edileceği ve hızlı kilo verme gibi önemli konularda sizlere yardımcı olmaktayız. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder