24 Mart 2015 Salı

Ceza avukatları ne iş yapar

Her şehir ve ilçeden az bir adet asliye ceza mahkemesi görevli bulunmaktadır. Bunlar içinde asliye ceza avukatı görevlendirilmektedir. Türkiye'deki asliye ceza mahkemelerinde, yasaların ayrı olarak görevli kıldığı hâller gizli kalmak üzere, sulh ceza ve ağır ceza mahkemelerinin görevleri dışında kalan dava ve işlere asliye ceza mahkemelerince ve asliye ceza avukatı tarafından bakılır.
Bu tür olaylar kişinin sıkıntıya girmesine ve ne yapacağını şaşırmasına neden olur. Bizlerde asliye ceza avukatı, ceza avukatı ve ağır ceza avukatı gibi daha birçok konuda sizlere yardımcı olmak için buradayız.
Türkiye’de ceza avukatı  isimi altında ayrı bir avukatlık dalı yoktur. Halk arasında ceza soruşturmalarını ve davalarını takip eden avukatlara ceza avukatı denildiği için biz de yazımızda ceza avukatı kavramını kullanacağız. Ceza soruşturması veya yargısı suçun işlenmesinden sonra başlayan bir faaliyettir. Ceza avukatı da çoğunlukla suç işlenmesinden sonra bu sürecin tarafı olan kişilere adli yardım yapar.
Suç kuşkusu altındaysanız, hakkınızda yakalama işlemi yapılmış olsun veya olmasın, bir ceza avukatı vasıtası ile savunma yapmaya başlayabilirsiniz. Şayet suçun mağduruysanız aynı şekilde yakıntı hakkınızın etkin bir biçimde müdafaa edilmesi için ceza avukatına müracaat edebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder