21 Haziran 2015 Pazar

LAZER EPİLASYON YAŞI KAÇTIR

LAZER EPİLASYON YAŞI KAÇ OLMALI?

Medikal estetikiçerisinde yer alan lazer epilasyon, istenmeyen tüylerle başa çıkmak için çok güzel ve kalıcı bir yöntem. Bu yöntemden yararlanabilmek için yaş aralığı da oldukça önemli.18 yaşını dolduran her bayan ve bay lazer epilasyon yaptırtabilir. Medikal estetik uzmanı Deniz Karaözellikle 18 yaşın altında olan bireylere lazer epilasyon uygulanmaması gerektiğinden bahsetmektedir. Nedenini sorduğumuzda ise bize şu cevabı vermektedir; ‘18 yaşın altında olan bireyler henüz hormonal olarak gelişimlerini tamamlamamışlardır. Kıl kökleri ve tüylenme miktarı tam olarak düzene girmemiştir’

Lazer epilasyon18 yaşından önce yaptırılmasının bir zararının olup olmadığını sorduğumuzda ise ; ’18 yaşından önce hormon dengesi oturmadan yaptırılan lazer epilasyonun vücuda bir zararı olmaz fakat yapılan epilasyon sonrası kıllanma yeniden oluşacak ve yapılan işlemler etkisini göstermemiş olacaktır’ diyor.

            18 yaşını geçmiş bazı bireylerde de hormonal dengesizliklerden dolayı kıllanma yapısı farklı olabilmektedir. Bu yüzden lazer epilasyona başlamadan önce mutlaka hormon testleri yaptırılmalı ve duruma göre tedavi niteliğinde hormonal ilaçlar kullanılıp o şekilde lazer epilasyona başlanmalıdır. Böylece hem ekonomik olarak hem de yapılan işlemin etkisi bakımından bu işlemlerin yaptırılması önem arz etmektedir.

 

http://denizkara.net/ sitemizi ziyaret ediniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder