27 Haziran 2015 Cumartesi

Kurban bayramı

Kurban ibadeti ve Kurban bayramı

Hz. İbrahim’den Hz. İsmail’den günümüze kadar gelen kurban ibadeti, yılın belli bir gününde ekonomik durumu kurban kesmeye yeten kişilerin, dinimizden uygun görülen kurbanlıkları kesmesiyle ve bundan gelen etin; ekonomik durumu iyi olmayan, kurban kesmeye gücü yetmeyen kişilere dağıtılması şeklinde gerçekleştirilen bir ibadettir. Kurban bayramı, bayramın 1.günü sabah namazıyla başlar, 4.günü akşam ezanıyla biter.

Kurban Kesilirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Önceki yıllarda herkes elinden geldiğince sokak aralarında ve ya evlerinin önlerinde vs. kendi imkânlarıyla kurbanları kendileri keserlerdir. Şimdi ise kurban kesimihem belediyelerin yasaklar koyması hem de insanların kurban bayramında izledikleri kanlı haberlerden bilinçlenmesiyle daha kültürlü hale geldi. Çoğu şehirler de artık kurbanlar sadece mezbahalarda kesilmektedir. Siz eğer kurbanınızı kendiniz kesecekseniz, sağlığınızı ve çevrenizi tehlikeye düşürecek şeylerden kaçının.

Kurban Bayramı Ne Zaman Olacak

         Ramazan-ı Şerif ayının yaz aylarına denk geldiği bu senelerde kurban bayramı da yine sonbahar aylarında olacaktır. Plan yapanlara, hazırlık yapanlara, kurban bayramı ne zamansorusuna yanıt arayanları sitemize davet ediyoruz. Kurban bayramıyla ilgili tüm bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.

Daha fazla bilgi için http://www.kurbanbayrami.gen.tr/adresini ziyaret etmeniz yeterli olacaktır.

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder