12 Nisan 2015 Pazar

Milletvekilleri adayları 2015

     2015 SEÇİMLERİNE AZ KALDI
  Her seçim, ülkemiz de her zaman olaylara gebe olmaktadır. Dış siyaset, ekonomi, iktidar ve muhalefet derken yeni kurulan veya küçük partilerin katılımı ile de aslında büyük ahenge dönüşmektedir. Demokrasi ve seçimler bir ülke halkının ne kadar bağımsız olduğunu göstermekte ve seçmen iradesini yansıtmaktadır. Seçmenler de kendilerine düşünce veya hayat tarzı bakımından yakın buldukları parti ve milletvekilleri ne oy vererek düşüncesini belli etmektedir. Seçimler yaklaşırken her partinin adayları, söylemleri de olay olmaktadır. Partilerin liderleri seçimi kazandıklarında ne yapacaklarını, icraatlarını ve belki de en önemlisi seçmenlere ‘’ neden kendilerinin kazanmalı ‘’ sorusunu en ayrıntılı anlatmayı tercih etmektedirler.  Partiler, aday larını seçerken neyi kıstas aldıklarını ve parti adaylarında ne aradıklarını anlatmaktadır.

  Haziran ayında yapılacak seçimler için artık milletvekilleri adayları lanse edilmeye başlanmıştır. Tüm iller de ve bölgelere göre sıralamalar yapılmış ve isimler Yüksek Seçim Kurulu’na bildirilmektedir. Bu zaman itibari ile de adaylar televizyon programlarında veya aday oldukları bölge de birebir her yeri gezerek kendilerini tanıtmaya,  düşüncelerini ve insanların kendilerine niye oy vermeleri gerektiğini anlatmaya başlamaktadırlar. İnsanların oy verirken de öncelikleri ve nedenleri birbirinden farklı olmaktadır. Kimisi ideolojinin aynı olduğu partiye oy verirken kimisi iktidar da olan partinin icraatlarına bakmakta kimisi günümüzün iktidarı ile geçmiş iktidarları kıyaslayıp karar vermektedir. Bazı kesim; ekonomi, dış politika gibi unsurları değerlendirirken bazıları ise sadece alışkanlıklardan veya ailesinin oy verdiği parti nedeni ile aynı partiye oy vermektedir. Neden ne olursa olsun her şey önemlisi ülkemiz için hayırlı olmasıdır.
  http://milletvekilleri2015.com adresinden partilerin tüm adaylarını daha detaylı inceleme fırsatı bulabilir ve bu şekilde verilecek oy daha bilinçli şekilde kullanılmış olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder