2 Nisan 2015 Perşembe

Anakara Çatı Kaplama

Bilindiği gibi, eğimleri %15-25 arasındaki az eğimli ve daha fazla eğimli olan soğuk çatılarda kaplama asallı örtü malzemeleri kullanılmaktadır. Ankara çatı kaplama türlerine göre belirli büyüklüklerde örtü malzemeleri olduğundan ek yerleri sızdırmaz nitelikte olamamaktadır. Bu yüzden biçimlenmeleri ve örtü konstrüksiyonları ehemmiyetli farklılıklar gösterir. Kaplama asallı isimi verilen bu örtü malzemeleri boyut olarak büyüdükçe, daha az eğimlerde kullanılabilirken, boyutları küçüldükçe daha dik eğimlerde kullanılmaları gerekir. 

Ana maddesinin kil olması ve hemen her yerde bulunması hasebiyle kiremitler çok yaygın bir coğrafyada kullanılabilmektedir. Alaturka, Marsilya, düz, dalgalı vb. bir hayli türü olan kiremitler fark eğimlerde kullanılabilirler. Ankara cephe kaplama Bir takım türleri çatıya belirlerken, bir takım türleri çatı üzerine yerleştirilebilir. Genelde kiremitlerin döşenebilmesi için çatıda merteklerin üzerine kiremit altı tahtası çakılması ve bu tahta kaplamanın üzerine de nitelikli bir bitümlü membran su geçirmez örtü serilmesi gerekir. 

Polimer (plastik) malzemelerden üretilen Ankara panel kaplama, çoğunlukla dalgalı olmak üzere dalgalı ve düz levhalardan oluşmaktadır. Polimer renksiz saydam üretilebildiği gibi, istenilen renkte saydam veyahut opak olarak da üretilebilir. Isı izolasyonu istikametinden yetersiz olan bu kaplamalarda alt mekan kapalı olduğu taktirde soğuk mevsimde kaplamanın alt yüzünde yoğuşma olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder