23 Ekim 2015 Cuma

Laminat parke döşeme

 

İlk laminat parke  1980 de üretilmiştir. Ancak Parke bilimsel çalısmalarından dolayı piyasya yeni ürün olarak 1982 de çıkmıştır. Laminat Parke imalatının ilk senelerinde istenilen şekilde ve kalitede olmayışı firmaları araştırma ve geliştirmeye yönlendirmiştir .1985`lerin sonlarında laminat parke diğer taban döşeme ürünlerinden daha avantajlı kılan bir hayli başarılı sonuçlar ele geçirmiştir.

Laminat parke dört ana bileşen veya tabakadan olan bir ürün olup, Parkenin görüntü ve dayanıklılığı ile ilgili her bir tabakanın ayrı bir rolü vardır.Bu tabakalar alttan üste doğru şunlardır:

En alt tabaka kağıt veya melamin destek tabakası olup, dengeleme tabakası olarak bilinmekte ve parkenin balanslı oturmasını sağlayarak zeminden meydana gelen rutubeti engeller.

Yüksek yoğunluklu fiber levhadan mamul bu öz tabaka suya dirençli olan ana taşıyıcı katmandır. HDF ağaç elyafın yapıştırıcı ve reçine ile beraber sıkıştırılmasından ele geçirilmektedir.

Süsleyici tabaka ise parkeye gerçek ağaç görüntüsünü veren tabakadır. Bu tabaka esasen bir resim olup, birkaç kağıt tabakanın melamin reçine ile sıkıştırılmasından ele geçirilir. Gerçek renkler ve sedef parlaklığındaki boya derin bir dekor ve gerçek bir görüntü meydana gelmesini sağlar. Bu dekor tabakası ağaç dokulu geniş bir fotoğraf ile başlar ve laminat tahta boyutlarında bölümleştirilir. Zira aynı fotoğraf birçok tahta için için kullanılmaktadır ve tahtaların vaziyetine göre yine desen oluşturmak olası olmaktadır.

Süpürgelik ve ahşap deck hakkında bilgi almak için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder