2 Mart 2012 Cuma

Tell Me About Your Style



  Stil oluşturma, stilini ortaya koyma konusunda hepimiz zaman zaman zorluklar yaşarız.  Kim için , ne için giyindiğimizin  önemi vardır. Puantiyeli etek üzerine çizgili bluz giymek kimine göre rüküşlük, kimine göre kişiliğin dışa vurumu, kimine göre tarzdır. Stil; bir zevk, tarz ve yaşam meselesidir. Umursar dikkate alırsınız ya da ilgi duymazsınız ve ya ilgi duymuyor gibi yapıp içten içe çemkirirsiniz. Kimisi  "ne demişlerin"etkisindedir, kimisi "ne demişlerin" ta kendisidir kimisi de "ne demişlerin" hedef noktasıdır. Bunları neden yazdığıma gelirsek bildiğiniz üzere stil danışmanlığı kursunu geçenlerde bitirdim. Ozmndan bu yana stil nedir? giyim nedir? kim stil sahibidir?sorularını kendime sorar oldum. 


 Ne çok terim duyuyoruz bu aralar değil mi?  Özentisiz şıklık, bohem,minimal, elegant görünüm, tomboy, androjen,eklektik,dramatik...Stil sahibi olmakla ve giyinmek arasında fark vardır ama bana göre stil sahibi olmak detaylarda gizlidir. En ufak bir detay stilinizi belirlemeye yeter. O parça sizden bahseder.  Bu bir yüzük bir çanta bir tisört  veya bir kolye olabilir. Giyinme ise işin sadece işlevsel kısmıdır. Stili oluşturmakta kişiliğiniz, yaşam stiliniz en büyük etkendir . Eğer ki bir bankada çalışıyorsanız  marjinal bir seçimle arz-ı endam etmeniz ne yazıkkı abuk kaçar. Ha bu elbette bu şekilde giyinemeyeceğiniz anlamına gelmez.


Örneğin ben kişilik olarak rahatına çok düşkün bir insanım. Topuk ayakkabı giydiğimde ben de takometre başlar çalışmaya aldığım yol ile ayağımda duracağı sürenin hesabını yapar. Çok takı takıp takıştırmak beni sıkar çünkü sıkıntılı birisiyim daralırım. Renklerden hoşlanırım ama 4 ton bir arada olduğu gözümü yorar. Bunların hepsini çıkartırsak geriye de sadelik kalır zaten :) Mesela, Atlantic-pasific en beğendiğim bloggerlardan biridir ama giydiği hiç bir kombini giymem.


Yani anlayacağınız beğenmek yetmiyor. Mutlaka kendinizi çıkarın ön plana. Kişilik ve kimlik bilgilerinizi ortaya çıkarın, kalan stilinizdir.. 


Kendi çizginizden gitmediğiniz zaman dolabınızdaki parçalar her telden çalar. Kombin yapmakta zorlanırsınız. Stil sahibi görünmek için 1. Kimlik 2. kişilik dedik peki ya 3?


Elbette kombinlerinizi rahatlıkla oluşturabileceğiniz bir dolabınızın olması.  Bunun için servete ihtiyacınız yok. Bu konuyla da ilgili yazacağım  ama siz şimdilik bu konuyu bir düşünün. Ve bana stilinizi söyleyin.



  After my fashion styling course I'm asking to myself about what's style? How to become stylish? What's good or bad? There is a big difference between clothing and being stylish. Clothing is just an action but being a stylish is just a part of your personality and your ID.Someone cares about what the others think of and someone never cares. Question is; to whom are wearing for? For yourself? or for others?

Nowadays we hear many words which are describing personal style like effortless chic, boho, dramatic, eclectic look. So you need to ask yourself first what's your personality? who are you? Mother? Freelance worker? All these effect  to your choices. For me, you don't need to look fully stylish. One piece of accessory or just one t-shirt can tell your style.  I'm a person who give more important to be a comfortable. So I can't wear heels all the time. I love atlantic-pasific styling ability but I can't imagine myself in  her outfits. Not my type. I'm more simple.

So in a word, you need to consider your likes, your personality and your id when you create your style and your closet. Now, tell me what is your style?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder