9 Şubat 2012 Perşembe

IFW/ FA12- Gamze Saraçoğlu


İstanbul Moda Haftasının başlangıç defilesinin sahibi Gamze Saraçoğluydu."Kuzey Yamacı" adını verdiği koleksiyonun ilham kaynağı ünlü kadın dağcı Wanda Rutkiewicz'ın trajedik öyküsü ve yaşadığı paradokslar.  Zaten defile başlamadan önceki fondaki rüzgar sesi efektine bayıldım. Ambiyansı ve konsantrasyonu doruk yaptı.

Defileyi Sema Ergeç nam-ı diğer Hatice Sultan açtı. Son derece pozitif bir havası var, podyum yürüyüşlerine ruh katanlardan. Bu sempatik havayı beğensem de mankenlerin daha ifadesiz kalması gerektiğini savunanlardanım, kıyafete olan odak kaybolmamalı.

Koleksiyona gelirsek, ince narin kumaşlardan yünlü kalın kumaşlar kullanılarak paradoks duruma gönderme yapılmış. Kürk ve deri detaylar ustaca kullanılmış.Haki, Taba, bordo, lacivert,gri, ekru ise koleksiyona hakim olan renkler. Özünde narin ama güçlü görünmek isteyen kadınlara hitap eden bir koleksiyon. Gayet başarılı!


Istanbul Fashion Week has been started with fashion show of Gamze Saracoglu."North Face" was  the  name of the collection. The famous female climber Wanda Rutkiewicz's tragic story  and her paradoxes were an inspiration of the collection. Before the fashion show start, I loved the effect of background wind sound. It was peaked up the concentration.

The collection was contain fine delicate fabrics, wool fabrics in boldFur and leather details were used professionally. Yellowish brown, khaki, ecru burgundy, navy, gray colors were dominating the collection. In essence, a collection of appealing to women who want to look delicate but strong. Good job!














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder