5 Nisan 2010 Pazartesi

Retro,Vintage,Parizyen ve Femme Fatale


Femme Fatale;Fatale Fransızca sonuna kadar anlamına gelmekte.Yani Allah'ına kadar kadın anlamına gelen bu stil için çokta birşey söylememek lazım zaten kendini açıklıyor.Dişilik, kadınsılık ön planda.Vucüt kıvrımılarını ortaya çıkartan kıyafetler...Seksi görünüm bu stilin olmazsa olmazı.Gösterişli bluzler, yırtmaçlar,miniler ve drapeler.Aksesuarlarda gösterişli takılar, deri eldivenler.Ayakkabı ; platform topuklar, rugan ve seksi detaylar.

Tarzı benzeyen markalar: Bebe, BCBG Max Azria, D&G, Lanvin,Arzu Kaprol,Özgür Masur gibi...


Parizyen: Parisli anlamına gelen bu tarzda tabii ki Parisli Kadınları anımsıyoruz.Zerafetli,sade ,yalın ama detaycı.Dar klasik kesim elbiseler,Siyah renk,ince naylon çorap, beyaz gömlek ve bele oturan üstler...İnce topuklar, sivri burunlar ve küçük çantalar...
Bu tarzı yansıtan markalar: Chanel , YSL, Topshop,Asos
Retro; Eskiden moda olan tarzın tekrardan modernle yorumlanması.Genellikle 70 yıllardan itiberan moda olanı kapsar.Modernliğin getirmiş olduğu rahatlık ve geçmişin nostaljiliğinin birlikte yorumudur.
Retro Tarzda modelleri olan markalar: Urban Outfitters,Topshop,Miss Selfridge,Asos,Forever 21

Vintage:Eski ve eski görünümlü olan.En az bir 30 yıl öncesine ait parçalar.Korseler, orta topuk nostaljik ayakkabılar,uzun zincirli çantalar ve danteller
Vintage stili yakalayabileceğiniz markalar: 2. el asıl vintage parça satan butikler, Topshop, Urban Outfitters, Dorothy Perkins.Asos.

Sizin tarzınız hangisi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder