13 Kasım 2011 Pazar

Let's Go Window Shopping in Paris

Paris sokaklarında vitrin gezmeye ne dersiniz?

Let's walk on Paris Streets, Let's go window Shopping







 Givenchy'nin efsanevi elbisesi

Givenchy's legendary dress










Lüks mağazalar için Rue St-Honore caddesine, Hesaplı alışveriş için Rue de Rivoli. Hem lüks hem hesaplı için Champs Elysées'e gidin derim. Forum des Halles ise hayatınızda görebileceğiniz en kötü mimariye sahip bir alışveriş merkezi :) Bnuu sadece ben söylemiyorum. Yakında yıkılıyor, yenisinin inşaatına başlandı bile.

St Honore üzerindeki lüks mağazalar adeta gövde gösteri yapıyorlar. Önlerindeki lüks arabalar ve içersinde çılgınlar gibi alışveriş yapan JAPONLAR. Gerçekten sinir bozucu şekilde alışveriş yapıyorlar. Zaten Japonların lükse olan düşkünlüğünü bilmeyen yoktur aramızda.

Fransız markalarına giriyorum Louis Vuitton, Chanel, Louboutin,YSL normalde markalar kendi ülkelerinde daha hesaplı oluyor ama Pariste ucuz kavramı yok. Fiyatlar Istanbul ile aynı. Hatta şuan LV ve Chanel taksit yapıyormuş diye bir duyumda aldım.

Forum des Halles'de yüzümü güldüren tek mağaza varlığına Londra'da rastladığım New Look markası. Topshop tarzında bir marka.

Champs Elysées ise beni etkilemiyor. Büyük bir cadde olmaktan öteye gidemedi.Ama gezerken bir bakıyoruz ki adı sansı belli belirsiz bir mağaza önünde  uzuuuun bir kuyruk var. O ne diye merak edip giriyoruz sıraya. Meğer Abercrombie &Fitch'miş! Uzun bekleyiş sonrası içerdeyiz. İçeriye sayıyla insan alıyorlar. Mağaza içerisi okdr loş ki bırakın ürün görmeyi önünüzü zor görüyorsunuz. Mağaza girişinde süper mini etekli ve üstü çıplak atletik vücutlu bir erkek sizi selamlıyor. Bir an için kendinizi gece kulübünde sanıyorsunuz. Neyseki fiyatları görünce gerçek dünyaya geri dönüyorsunuz... Ama yine de girip gezmeye değer.


Paris vitrinleri 2. postta devam edicek...

St-Honore,Champs Elysees, Rue de Rivoli and Forum des Halles are the shopping areas in Paris. You can choose one of them depends on the money in your pocket.

I always thought that brands are cheaper in their own place but this time I was wrong because brands such as Louis Viutton , Chanel are same price in Paris comparing to Istanbul.

I suggest you to see Abercrombie & Fitch Store in Champs Elysees because it was so fantastic. It was dark and like a night club.

Shopping post 2 is soon...

Gezi detayları TrendyBavul'da...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder