ARZUHAL OLUŞTURULURKEN DİKKAT EDİLMESİ ŞART OLAN PÜF NOKTALARI
Yetkili makamlara fert olarak erişebilmek için kullanılacak belgeler dilekçeler olmaktadır. Bu alanda hazırlanan metindeki bağlayıcılık tamamiyle bireylere aittir. Ve belirli standartlar içerisinde oluşturulmaktadır. Başlık bölümü dilek ve yakıntıların iletileceği müesseseye hitap eder şeklinde oluşturulmalıdır. Nesnel bir anlatım şekli ile muhtevalar oluşturulmalıdır.
Yer ve tarih bölümlerinin belirtilmesi de çok ehemmiyetli bir kaidedir. Oluşturulacak dilekçe örneği beyaz, çizgisiz kâğıtlara yazılmalıdır. Yazılacak metinde resmi bir dil kullanılmalı, yazım kaidelerine dikkat edilerek yazı bitirmelidir. Dilekçenin resmi olarak işleme konulabilmesi için kesinlikle imza atmalıdır. Birey ismini-soyadını ve açık adresini de hazırladığı metinin nihayetinde belirtmelidir.
Dilekçelerde bilgilendirme yapılmışsa “saygılarımla arz ederim” ifadesi kullanılmalı, mesele giderilmesi ya da işlem yapılması için yazılan dilekçeler ise “gereğini arz ederim” şeklinde bitirmelidir. Form örneği hazırlanırken karşı taraf her vakit müesseseler olmalıdır. Kişi isimi verilecek dilekçe seçenekleri oluşturulmaz. Tarih, makam isimi, metin, imza, bireyin isimi, soyadı ve adresi dilekçenin kroki personelleri olarak doldurulması şart olan bölümleridir. Varsa adres bölümünden sonra sunulacak ek vesikaların başlıkları da sıralanabilecektir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder